torek, 28. julij 2015

TELO(VADBA) V MOSTECU

Junija smo pričeli s treningi v naravi in sicer v Mostecu blizu Šiške. Vedel sem, da bo prijetno biti na svežem zraku in telovaditi v naravnem okolju. Vendar takega navdušenja od sebe, od Sanje predvsem pa od vadečih res nisem pričakoval. Najina cucka Klea in Vigo pa tudi obožujeta sprehode in tam rada veselo tekata. Že po prvem treningu je bilo jasno, da bomo vsi z veseljem 3x na teden zamenjali telovadbo v zaprtem prostoru za treninge na prostem v senci zelenih krošenj. Ok včasih tudi pod žgočim soncem... Ampak tega nesmem preveč povdarjat, ker ni dobra reklama... SMEH ;)


Mostec je super, ker ponuja veliko različnih možnosti za trening. Vadba na trim stezi je vedno zanimiva saj vključuje delo na raznih postajah. Na katerih delamo vaje kot so poskoki na dvignjeno podlago, preskoki gred, zgibi, skleki, dviganje nog v vesi in mnoge druge. Tudi tek na trimki je zabaven a v Mostecu obstaja še mnogo različnih poti po katerih tečemo ali pa še bomo. Za visoko anaerobne treninge uporabljamo "hribček", "stopničke" in "stezco". Ste opazili, da imajo vsi trije lepa ljubkovalna imena? :)
To je zato, ker jih naši vadeči naravnost obožujejo! ;)


OK, šalo na stran. Intervali šprintov spadajo med najbolj naporne oblike vadbe. Še posebej, če vključujejo kakšne kalistenične vaje. In pri nas jih vključimo. Vedno. Kajneda drgai Maxxfitovci? Kadar vodim trening tudi sam rad šprintam in delam ostale vaje. Saj menim, da je takšen trening med najbolj efektivnimi.


Celo tako daleč sem šel, da sem šprintom nadel ime "naravni steroidi". To pa zato, ker povzročajo dvig testosterona nad povprečno raven. Zato pozitivno vplivajo na ohranjanje in pridobivanje mišične mase. Za take rezultate pa je treba na treningu dajati vse od sebe. Na merilnike srčnega utripa lahko kar pozabite saj bi nonstop piskali zaradi previsoke frekvence. Kakšna naj bo ciljna obremenitev? 80%, 85%, 90%? Edini pravi odgovor je 100%. Daš vse od sebe in greš all in! Seveda pa je lažje goltati čudežne tablete ali pa se zbadati z iglami v rit. Haha ampak mi tega nerabimo. Mi smo ponosni na naš trud, ki ga vlagamo in na rezultate, ki jih z njim dosegamo. Zato bomo še naprej trenirali v telovadnici in tudi v Mostecu vsaj še do konca poletja. Predlagam pa, da nadaljujemo s treningi v naravi tudi jeseni. Dokler bo še svetel dan...
Kdo je za?