sreda, 5. avgust 2015

fini recepti: Low carb browniji

Ko z vami delim kakršenkoli recept obstaja velika možnost, da sem to dobroto skoraj sigurno že poskusil. :)
No tokrat je malo drugače. Teh brownijev nisem ŠE probal vendar svoji sestri verjamem na besedo in vem, da je to še eden izmed mnogih super receptov, ki prihajajo izpod njenega peresa oziroma bolje rečeno iz njene pečice. ;)


Low carb browniji

Sestavine:
180g stopljenega arašidovega masla
200g mehkega sira
3 jajca
2 jušni žlici grenkega kakava
1,5dcl jogurta
4 jušne žlice stopljene kokosove maščobe
70g fino mlete kokosove moke
0,5 pecilnega praška 
50g sukrina
30g fiber sirupa
Za preliv: 70g temne čokolade + 2 žlici sladke smetane 

Postopek: Stopljeno maslo (arašidovo in kokosovo maščobo) zmiksamo skupaj z jajci in mehkim sirom. Dodamo jogurt, fiber sirup, sukrin in kakav ter miksamo naprej, da bo zmes gladka. Nato dodamo še kokosovo moko in pecilni prašek.
Pekač (mere pribl. 20x30cm) obložimo s peki papirjem in vanj vlijemo maso ter jo poravnamo. V predhodno ogreti pečici pečemo približno 25 minut na 160 stopinj Celzija. Medtem ko se biskvit peče, segrevamo na koščke nalomljeno temno čokolado in sladko smetano v kozici, da bo čokolada stopljena in zmes enotna. Ko je biskvit pečen, ga prelijemo s čokoladnim prelivom. Ohladimo, razrežemo in postrežemo.

**Namig: če boste neučakani in boste biskvit rezali in postregli še topel (ne vroč, a tudi ne popolnoma ohlajen) bo v redu, tudi če na ravnokar pečen vroč biskvit nalomite samo čokolado, počakate, da se raztopi in jo poravnate čez celo površino.



Ni komentarjev:

Objavite komentar